Junior MasterChef-avontuur afgelopen voor Lisa

donderdag, 8 november, 2012 - 09:33

45 minuten kregen de twee groepen om 25 porties van een creatieve snack voor te schotelen aan toevallige voorbijgangers. Het grijze team van Andries, dat naast hem bestond uit Alexander, Elke, Jens en Tim ging voor een eigen versie van de klassieke kermishamburger terwijl het blauwe team met Fleur, Lisa, Charlotte, Jarne, Dino en Jordi het idee opperde om drie verschillende soorten pizza’s voor te schotelen. Wout Bru gaf tijdens de proef aan dat dit idee wat te ambitieus was. Dat viel niet in dovemansoren bij dit team, waardoor ze gelukkig nog net op tijd met slechts één soort pizza aan zet kwamen.

Het waren de voorbijgangers die de knoop mochten doorhakken: het grijze team gooide hoge ogen met hun hamburger. De groep met de blauwe schortjes, onder leiding van Fleur, moest het onderspit delven en zich dan ook daags nadien opnieuw bewijzen in de Junior MasterChef-keuken. Fleur, Lisa, Charlotte, Jarne, Dino en Jordi mochten Wout en Dagný Rós voorschotelen wat ze wilden, maar met één verplicht ingrediënt: ketchup.

De zenuwen stonden bij deze zes hooggespannen. Geen wonder, want voor één van hen was dit de laatste keer koken in de Junior MasterChef-keuken. Na 45 minuten alles op alles zetten, was het voor Wout en Dagný Rós tijd om te proeven. Waar Dino er met zijn kruidige gehaktballetjes en aardappelchips in slaagde de jury te verbazen, ging Lisa met haar balletjes de mist in. Zij presteerde vandaag het minst waardoor ze de Junior MasterChef-keuken moest verlaten.