Junior MasterChef: het avontuur stopt voor Jens

donderdag, 29 november, 2012 - 10:28

De 8 kooklustige kids gingen eerst in de leer bij Nikolaas Barrezeele, de chef van sterrenrestaurant Auberge du Pêcheur. Daar moesten ze in duo een gerecht met foie gras en rode biet maken. Zonder te weten welk bord van welk duo afkomstig was, besloten Dagný Rós en Wout Bru dat Fleur en Tim het beste werk hadden afgeleverd.
Andries, Charlotte, Dino, Alexander, Jarne en Jens, moesten het dus in een tweede proef tegen mekaar opnemen in de MasterChef-keuken. Dit keer moesten alle juniors een perfecte copypaste maken van een bordje met varkenskoteletjes, gekonfijte aardappeltjes en een saus op basis van sjalotjes en porto. Een copypaste, zowel op gebied van smaak als presentatie.
Het was Jens die het onderspit moest delven. “Je bord had nog wat te veel défauts qua presentatie en ook stond je technisch nog niet zo ver als je collega’s”, oordeelden Dagný Rós en Wout. “Wat ik heb meegemaakt, kunnen ze mij niet meer afnemen. Junior MasterChef was een heel leuk avontuur”, aldus de 12-jarige jongen. Hij kijkt vanaf woensdag 5 december 2012 toe hoe de wedstrijd verder gaat met de 5 andere kids.