Junior MasterChefs koken tussen de olifanten in Plankendael

dinsdag, 20 november, 2012 - 13:13

Echt veel tijd om het dierenpark te ontdekken, hebben de juniors echter niet, want ook vandaag moet er gekookt worden. En de gelegenheidskeuken, die bevindt zich te midden van de olifanten. Chefs Wout Bru en Dagný Rós Ásmundsdottir verdelen de kids in 2 teams. Dino, Charlotte en Fleur vormen samen met chef Elke het blauwe team. Jens, Andries, Alexander en Jarne komen terecht in het grijze team onder aanvoering van chef Tim. In de buitenkeuken staan 3 boxen klaar, elk met een afbeelding van een dier.

Het blauwe team kiest voor de luipaardbox, in de hoop dat er vlees in zit. En geluk hebben ze, want de jonge talenten kunnen met hertenfilet aan de slag. Het grijze team kiest voor de otterbox en hopen ook op een lekker stukje vlees, maar de 4 jongens moeten aan de slag met makreel, één van de lievelingsvissen van Dagný Rós. Eens alle ingrediënten op tafel liggen, is het haasten geblazen, want binnen het uur moet elk team 16 bordjes rond krijgen. Bij het blauwe team verloopt de bereiding echter moeizaam. “Een chef moet delegeren”, zegt Wout, maar daar heeft Elke het wat moeilijk mee. Ze krijgt haar team moeilijk aangestuurd. De taakverdeling loopt wel vlot bij het grijze team, maar de jongens laten enkele steken vallen, omdat het er veel te chaotisch aan toe gaat.

"Misschien moeten we beide groepen maar naar de MasterChef-keuken sturen?”, bedenkt Dagný Rós. Maar daar is enkel plaats voor maar 1 team. En uiteindelijk hebben de verzorgers van Planckendael het voor het zeggen want zij fungeren vandaag als jury. Het verliezende team moet zich de dag erna individueel bewijzen in de MasterChef-studio met een Aziatisch gerecht. Daarna zal iemand van dat team de keuken moeten verlaten, maar niemand is bereid zonder slag of stoot te vertrekken.