Kaas op de barbecue? 2 tips voor een geslaagde combinatie.

Kaas op de barbecue? 3 tips voor een geslaagde combinatie.
woensdag, 21 juni, 2017 - 15:01

Zwitserse kaas, je komt hem een beetje overal tegen. Bij het aperitief, op een stukje vers stokbrood, als hoofdgerecht of bij het dessert. Meer dan ooit maakt hij gewoon deel uit van ons dagelijks leven. Maar hij schept ook graag een luchtje wanneer de zon van de partij is. Daarom is hij ook een welkome gast in onze tuin, vooral wanneer een zalige barbecue op het programma staat.

Verrassend? Niet helemaal wanneer je weet dat Zwitserse kaas warm of koud op ontelbare manieren gebruikt kan worden. Hieronder vind je twee smakelijke recepten waarmee je zal schitteren op je volgende barbecue en al je gasten in de zevende hemel zal brengen.

1. Kip saltimbocca met prosciutto en Appenzeller® Zacht

  • Voor 8 saltimbocca
  • Voorbereiding: 20 min / Kooktijd: 11 min / Gemakkelijk

 

Ingrediënten: 2 kipfilets overlangs in 4 gesneden, 1 + 1 el olijfolie, 4 plakjes Appenzeller® zacht overlangs in 2 gesneden, 8 salieblaadjes, 4 plakjes rauwe ham overlangs in 2 gesneden, zout, peper.

 

  1. Smeer de kip in met 1 el olijfolie en zout. Rijg de 8 kiprepen op spiesjes. Gril 6 à 8 minuten op de grill van de barbecue.
  2. Leg op elk kipreepje een plakje Appenzeller® en een blaadje salie. Wikkel ze in de rauwe ham. Breng op smaak met peper. Nu heb je 8 saltimbocca.
  3. Bekleed de grill van de barbecue met aluminiumfolie. Leg de spiesjes op de grill. Bestrijk met de resterende olijfolie. Gaar de spiesjes verder gedurende 5 à 7 minuten onder gesloten deksel.

 

 

 

2. Tomaat met een korstje van verse kruiden en Gruyère Reserve AOP

  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding: 10 min / Kooktijd: 7 min / Gemakkelijk

Ingrediënten: 2 teentjes knoflook fijngehakt, 1 handje peterselie, 4 el broodkruim, 30 g Gruyère Réserve AOP fijn geraspt, 1 el olijfolie, 4 langwerpige romatomaten in 2 gesneden, zout, peper.

 

  1. Meng het knoflook, de peterselie, het broodkruim en de Gruyère AOP met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Hou apart.
  2. Gril de tomaten 2 minuten per kant.
  3. Bedek de barbecue met folie. Leg de tomaten op de folie met de vleeskant naar boven. Bestrooi met het kruiden/kaasmengsel. Laat 3 minuten verder garen onder gesloten deksel.

 

 

Meer barbecuetips? Klik en laat je verleiden door één van onze vele recepten