Kinderen baas op het communie- en lentefeest: de decoratie

woensdag, 14 mei, 2014 - 10:47

Een communiefeest of lentefeest is vaak een echt startschot van de lente. Het zonnetje schijnt, de bloesems komen piepen en de warmte lokt iedereen naar buiten. De eerste keer dat er buiten gegeten wordt. Zulke feesten worden meestal gevierd met een buffet, maar de presentatie van zo’n buffet is niet simpel. Het oogt al snel saai en onfris. Maar het kan ook anders! Probeer de lentekleuren naar boven te brengen, pastelkleuren bijvoorbeeld werken altijd en ogen heerlijk lenteachtig fris. 

Je kan de presentatie ook op een vintage manier brengen. Haal bijvoorbeeld een oude ladekast boven en speel daar wat mee of zet een leuke ouderwetse ijskar in de tuin. Deze vintage attributen zijn wat anders dan een gewone tafel en brengen meteen een deel van de sfeer over.

Bron: Ladekast

Wat altijd leuk oogt is het werken volgens een bepaalde kleur, wat ook meteen mooi presenteert. Soms is het ook leuk om gewoon lekker klassiek te blijven en voor een meisje het roze thema aan te brengen en bij een jongen met blauw te werken. 

Op zoek naar welk lekkers je kan reserveren? Ontdek hier dan alle tips en recepten.