Kinderen baas op het communie- en lentefeest: het eten

woensdag, 14 mei, 2014 - 11:22

Daar nog niet meteen aan gedacht? Geen probleem, hier even enkele leuke ideeën qua eten voor kinderen.

1. Leuke minipizza's

Voor kinderen zijn pizza’s altijd een festijn! Beleg ze bijvoorbeeld, zodat er leuke lachende gezichtjes in te zien zijn of laat de kinderen in de namiddag de pizza’s zelf beleggen, zodat je ze ’s avonds nog maar even af te bakken hebt. Of snij de pizza's in een bepaalde vorm: een boom, een boot, een vis...de mogelijkheden zijn eindeloos.

Recept: Plezante vegetarische pizza's voor kinderen

Recept: Pizza in allerlei vormen

2. Groenten in de vorm van dieren

Wanneer je met een buffet werkt grijpen de kinderen al gauw naast de gezonde groentjes. Tenzij je ze op een leuke manier presenteert, in de vorm van diertjes bijvoorbeeld. Maak van komkommer en radijsjes rupsen of tover wortel, olijven en mozzarellabolletjes om tot schattige pinguins. Succes gegarandeerd!

Tips en recepten: eetbare diertjes

3. Buffet met Ballen

Als er nu één ding is wat echt alle kinderen graag lusten, zijn het wel gerechten met ballen. Letterlijk dan. Voor gehaktballen staan de meeste kinderen steeds te springen. Presenteer ze op zijn Zweeds met puree en veenbessen of op een manier die werkelijk heel makkelijk te presenteren is bij een buffet: met kriekjes. 

Tip: 10 recepten met ballen voor kinderen

4. Chicken finger met een groentekorst

Kinderen zijn verzot op fingerfood en alles wat ze met hun handen op kunnen smikkelen. Een gezonder alternatief dan pakweg bitterballen of hamburgers zijn deze chicken fingers met een groentenkorstje. Geef er een afsmakende dip bij op basis van yoghurt en kruiden en je hebt een leuk en gezond alternatief voor de typische gefrituurde hap.

Tip: Kipvingers met groentenkorstje

5. Wraps, altijd goed

Wraps kan je vullen met gezonde ingrediënten en toch zullen kinderen ze met plezier opeten! Snijd de wraps in zo’n formaat dat ze makkelijk hanteerbaar zijn voor kinderen. Je kan ze al omwikkelen met servetjes of met keukenpapier en touw. Zo kan je ze kant en klaar op de buffettafel plaatsen en hebben de kinderen ze maar weg te grabbelen. 

Tip: Wrap met kip en sla

VTM Koken wenst alle kinderen tenslotte een fijn communiefeest of lentefeest. Geniet ervan! 

 

 

Zoek je nog meer kindvriendelijke gerechten, bekijk dan onze special:

Koken voor, door en met kinderen.

Tips voor de decoratie van het feest, vind je hier.