Kinderen en vakantie: maak zelf kerstversiering!

zaterdag, 21 december, 2013 - 14:00

 

1. Koekjes om in de boom te hangen

 Welke boom is mooier dan een boom met kerstversiering die je zelf gemaakt hebt en ook nog eens kan opeten? Het moet natuurlijk ook nog mooi ogen, maar met deze eenvoudige koekjes met leuke zilveren details kan je niet missen. De zilveren bolletjes kan je uiteraard vervangen door eender welke kleur die bij je andere kerstdecoratie past.

2. Feestelijke peren

 

Wil je van een simpele vrucht als een peer iets uitermate feestelijks maken? Omwikkel ze dan met goudblaadjes en plaats ze op een plateau of op een étagère. Zo kunnen de peren bijvoorbeeld meteen bijdragen aan de perfecte kerstlook van je interieur. Haal na het kerstdiner het goudpapier er terug af en je kan de peren nog perfect opeten...

3. Eetbaar kerstbos

 

Heb je een buffetkast staan, dan leent die zich perfect tot het creëren van een kersttafereel. Zoals dit koekjes-kerstbos bijvoorbeeld. Gebruik dit recept voor zandkoekjes, bak ze in de juiste vormpjes en werk ze af met verschillende kleuren fondant. Je kan zo ook leuke paddestoeltjes en grassprietjes maken om het tafereel af te maken.

4. Koekjesslinger

 

Je kan koekjes gebruiken als vervanger van kerstballen, maar je kan er ook een slinger van maken, om in je boom of aan je muur te hangen. Een slinger van koekjes met pastelkleurige suikerglazuur in de meest adorabele kerstfiguurtjes doet ons hart alvast een keer sneller slaan.

5. Macaronboom

Het moet uiteraard niet altijd even klassiek. Je kan ook meegaan in de foodtrend en bijvoorbeeld een superhippe macaronboom in je huiskamer plaatsen. Maak volgens dit recept macarons in verschillende kleuren, rijg er ringetjes in en hang ze door middel van haakjes in je boom. Zo imponeer je meteen al je gasten!