Basisrecept macarons

Ingrediënten

  • 3 eiwitten sinds 2 tot 3 dagen gescheiden van eidooiers
  • 100 gr amandelpoeder
  • 20 gr fijne suiker
Gevorderde
10 personen
Meer dan 90 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Haal de eiwitten 1 uur op voorhand uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 150 °C (stand 5).

  2. Meng de poedersuiker en het amandelpoeder en maal zeer fijn.

  3. Begin de eiwitten op te kloppen. Voeg de fijne suiker toe wanneer het mengsel schuimig wordt. Klop de eiwitten zeer stijf op tot ze pieken vormen als je de klopper opheft. Voeg eventueel voedingskleurstof toe.

  4. Voeg het mengsel van de poedersuiker en het amandelpoeder toe en spatel het onder de eiwitten met een pannenlikker. Schraap zorgvuldig langs de randen en de bodem tot alles goed gemengd is. Zorg ervoor dat het beslag niet vloeibaar wordt.

  5. Steek een glad spuitmondje van 8 mm in een spuitzak.

  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vul de spuitzak met het beslag.

  7. Spuit rondjes met een diameter van 3 tot 3,5 cm. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de rondjes beslag is en dat ze op een gelijke afstand van elkaar liggen zodat de warmte zich gelijkmatig kan verspreiden.

  8. Tik even met de palm van je hand tegen de bakplaat zodat de macarons een mooie vorm krijgen. Zet de bakplaat 12 tot 14 minuten in de oven.

  9. Neem de macarons uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat. Haal de macarons voorzichtig van de bakplaat.

5
Average: 5 (1 vote)

Macarons

Recepten
Sylvie Aït-Ali
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
ISBN
9789002252389