Klankman wordt chef: Sofie in de keuken van Pascal Braeckman

maandag, 8 mei, 2017 - 12:50

Voor één keer gaat hij dus niet achter de schermen, maar óp het scherm aan de slag. Ook zijn vrouw Anneke en zijn band Pigback Army komen langs om te proeven én Pascal verrast Sofie aan het einde van de week met zijn eigen kookkunsten. Het debuut van een nieuwe carrière voor Pascal?

Op maandag 8 mei staat er tongschar met prei, aardappelen en Blackwellsaus op het menu. Echtgenote en levensgenieter Anneke, met wie Pascal al 40 jaar samen is, mag mee komen proeven. 

Dinsdag 9 mei wanen Pascal, Sofie en Anneke zich op een parelwit strand met een Thaise gazpacho, een verfrissende smaakbom. De koude soep wordt afgewerkt met garnalen, avocado en kokosroom. 

Na een jarenlange samenwerking weet Sofie als geen ander dat ze Pascal met één gerecht het meeste plezier kan doen: rode kool met witte pensen. Op woensdag 10 mei steken ze zijn lievelingsgerecht in een nieuw jasje. Ze bakken een lading broodjes, die gedipt worden in een humus van rode kool, gecombineerd met een pensensalade. 

 

 

Tijd voor dessert op donderdag 11 mei. Pascal is stapelgek op appelsienen en die draait Sofie in een appelsienmousse met vanille roomijs. Pascals band Pigback Army, met onder andere Axl Peleman en Eline De Munck, komen repeteren en genieten maar al te graag mee. 

Vrijdag 12 mei draait Pascal de rollen om. Om Sofie te bedanken voor het topseizoen, leert hij haar een van zijn eigen creaties klaarmaken: blackened redfish. “Je moet me nu ook wel aanspreken met chef hé”, lacht hij. Zijn gerecht is eerder experimenteel, als je weet dat een ventilator en brandblusapparaat tot de vaste benodigdheden horen… Wordt het een knaller van een afsluiter?

 

OP HET MENU:

  • Maandag 08/05: Tongschar met prei, spitskool, aardappelen en Blackwellsaus
  • Dinsdag 09/05: Thaise gazpacho
  • Woensdag 10/05: Broodjes met hummus van rode kool en witte pensensalade
  • Donderdag 11/05: Appelsienmousse met vanille roomijs en caramel salé
  • Vrijdag 12/05: Blackened redfish à la Pascal