Koken met cola doe je zo
Op 12 maart 1894 rolde in Vicksburg, Mississippi de eerste flesjes Coca-Cola, zoals we die vandaag kennen, van de band. Vroeger waren deze flesjes enkel te koop langs de weg, maar na 125 jaar heeft Coca-Cola de wereld veroverd.
Cola is niet enkel populair als frisdrank, maar ook als ingrediënt in de keuken.
Dit zijn onze drie recepten met cola:
Spareribs met cola en gevulde aardappel
Cola is de ideale basis voor een zoete marinade voor ribbetjes. Het geeft ze de typische karamelsmaak. Probeer hier het funky recept van Sofie Dumont.
Kip met cashewnoten en cola
Het hoeft niet altijd kip curry of Kip tikka masla te zijn. Probeer eens een zoet-zure variant van kip met saus op basis van cola. Het recept kan je hier vinden.
Tarwe met scampi en colasaus
Het hoeft niet altijd vlees te zijn. Ook scampi’s smaken heerlijk met een sausje op basis van cola. Probeer het hier.
Welke recept ga jij uitproberen?