Kookboek - Jeruzalem

donderdag, 7 maart, 2013 - 11:41
kookboeken

Jeruzalem is een stad met zeer veel diversiteit en verschillende achtergronden en deze komen dan ook mooi terug in de recepten. Zowel Griekse, Russische, Poolse, Tunesische, Libische, Franse, Engelse, Roemeense, Duitse, Marokkaanse, Irakese, Iraanse, Turkse, Ethiopische, Argentijnse, Armeense en Oezbeekse invloeden komen aan bod.

Het kookboek is onderverdeeld in verschillende hoofdstukken die een goed inzicht geven in de verschillende troeven die de keuken van Jeruzalem te bieden heeft: groenten, peulvruchten en granen, soepen, 'gevuld', vlees, vis, hartig gebak, snoeperijen en desserts en smaakgevers. Met "Jeruzalem" kan je op een gemakkelijke manier de keuken van ginder naar je thuis halen, de recepten zijn allemaal eenvoudig te bereiden en bevatten vernieuwende smaakmakers (waarvoor je wel soms even langs de Turkse speciaalzaak moet paseren). Ook voor vegetarischer zijn er heel wat smakelijke recepten terug te vinden.

Ben jij ook benieuwd om de keuken van Jeruzalem te ontdekken ? Dan vind je alvast enkele gerechten uit het kookboek op de website van VTM Koken.

Meer info over andere kookboeken van Yotam Ottolenghi vind je hier.