Kweeperen met lamsgehakt en koriander

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Doe het lamsgehakt in een mengkom met knoflook, chilipeper, koriander, broodkruim, piment, de helft van de gember, de helft van de uien, ei, 3/4 theelepel zout en een beetje peper. Meng alles met de handen en zet het opzij.

  2. Schil de kweeperen en snijd ze overlangs doormidden. Leg ze in een kom met koud water en het sap van 1/2 citroen zodat ze niet verkleuren. Schep met een bolletjessteker de klokhuizen eruit en hol de halve kweeperen uit zodat er een rand vruchtvlees van 1 1/2 cm dik overblijft. Bewaar het uitgeschepte vruchtvlees. Vul de halve kweeperen met het lamsgehakt en druk het goed aan.

  3. Verhit de olijfolie in een ondiepe braadpan met deksel. Pureer het uitgeschepte kweepeervruchtvlees in een foodprocessor fijn en doe het met de achtergehouden ui, gember en de kardemompeulen in de pan. Roerbak 10-12 minuten tot de ui glazig is en doe de melasse, 1 eetlepel citroensap, suiker, bouillon, 1/2 theelepel zout en een beetje zwarte peper erbij.

  4. Zet de halve kweeperen in de saus met de vulling naar boven, draai het vuur zo laag dat de saus net zachtjes pruttelt en sluit de pan. Stoof alles 30 minuten. De kweeperen en het gehakt moeten dan volledig gaar zijn en de saus moet gebonden zijn. Laat zo nodig de saus nog 2 minuten zachtjes in de open pan borrelen om iets in te koken.

0
Nog geen stemmen

Dit is een recept uit het kookboek Jeruzalem

Recepten
Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi
Redactie
Nomi Abeliovich en Noam Bar
Uitgeverij
Fontaine Uitgevers B.V.
Fotografie
Jonathan Lovekin
ISBN
9789059564664
Kostprijs
34,95€
Aantal pagina's
320 pagina's