Kookboek - Puur genieten 2

dinsdag, 10 september, 2013 - 17:33
kookboeken

En over dat succes gesproken: het is ondertussen al vier jaar, sinds Pascale’s eerste kookboek ‘Puur Genieten 1’, dat haar boeken continu in de non-fictie boeken top 5 staan. Ondertussen zijn er van de eerste drie boeken 250.000 exemplaren verkocht, en boek nummer vier start met een indrukwekkende oplage van 36.000 exemplaren, vertelt de erg enthousiaste uitgever Johan Ghysels van Lannoo ons.

Pascale zorgt niet alleen voor de recepten in het boek, maar denkt ook mee na over de lay-out, het papier, de promo… Het is heel belangrijk voor Pascale dat koken en eten sfeer en plezier uitstraalt. Haar eigen collectie keramiek ‘Pure’ bij Serax sluit daar perfect bij aan. Ook vandaag stelde ze daarvan een nieuwe collectie ovenschalen voor. Naast haar boeken doet die keramieklijn het trouwens ook erg goed: In San Pelligrino’s ’50 best restaurants of the world’-lijst, wordt het servies van Pure maar liefst in 15 restaurants gebruikt.

Rode draad doorheen al haar boeken is de eenvoud: voor elk recept heb je slechts enkele ingrediënten nodig, maar wel ingrediënten die steevast geselecteerd zijn voor hun gezonde en energieke eigenschappen: “Ik gebruik altijd olijfolie, dat werkt ontstekingsremmend, tomaten zitten bomvol antioxidanten en vis is echte ‘brainfood’, om maar enkele voorbeelden te geven. Het gezondheidsaspect is echt erg belangrijk, ik heb me dan ook echt in de wetenschap errond verdiept”.

Kris Verburgh, bekend van ‘De Voedselzandloper’ zorgde voor het voorwoord in het boek, en staat haar daarin bij: “Het voedingspatroon dat we als normaal beschouwen is niet gezond”. Heel eenvoudig gesteld is dat koolhydraten en vetten niet samengaan. Geen brood, pasta of rijst meer, het klinkt misschien drastisch, maar met de recepten van Pascale wil je er zo aan beginnen, zeker als je in haar nieuwe boek, ‘Puur Genieten 2’ bladert!

Het boek ligt vanaf vandaag in de winkel, en zeer binnenkort kan je er hier ook enkele recepten uit ontdekken en lees je hier ook een interview met Pascale.

Foto's: Ann Vertriest