Pascale Naessens over haar nieuwe kookboek, Puur Genieten 2

dinsdag, 17 september, 2013 - 14:35
kookboeken

Pascale, proficiat met je alweer vierde kookboek! Dat zijn 4 kookboeken op iets meer dan 4 jaar tijd. Kan je nog even doorgaan?

"Dankuwel! Na elk kookboek denk ik, nu is het eventjes goed geweest. Maar dan komen alle positieve reacties en mailtjes binnen, en doet de verkoop het heel erg goed, en dat geeft natuurlijk inspiratie en goesting om nieuwe recepten te bedenken."

Het valt op dat je vooral veel vrouwelijke fans hebt?
"Ik denk dat vrouwen toch nog bewuster met eten en voeding bezig zijn. Er zijn veel vrouwen die een lange lijdensweg hebben afgelegd met verschillende diëten, met het gekende jojo-effect. Ik bied in mijn boeken geen dieet, maar een nieuwe levensstijl aan, waar veel vrouwen zich in kunnen vinden. Maar ik merk toch ook dat meer en meer mannen volgen, vooral zij die met overgewicht kampen."

Wat is het jouw favoriete recept uit je nieuwe boek?
"Ik nodig erg graag vrienden uit om te komen eten, en dan vind ik het heel erg belangrijk om veel tijd met mijn gasten te spenderen. Daarvoor is de kabeljauw met mosterd-sojasaus en tomaten, een ovengerechtje waar je maar 5 minuten voorbereidingswerk aan hebt, ideaal." (het is waar, ze heeft het ons zelf gedemonstreerd, nvdr)

 

Wij zijn echte fans van je gerechten, maar we vinden de porties soms wat klein...
"De recepten uit mijn kookboeken lenen zich perfect om aan te passen naar hapje, voor-of hoofdgerecht. Ik maak meestal zelf een voor- én hoofdgerecht klaar. Het is zeker niet de bedoeling dat je honger lijdt, want dan ga je je snel vergrijpen aan ongezonde snacks nadien."

Eet je zelf altijd heel gezond? Eet je bijvoorbeeld nooit een pakje friet of een dessert?
"Oh jawel hoor! Ik volg zelf ongeveer 80% van de principes die ik in mijn boeken beschrijf. Dus af en toe een pakje friet met goede mayonaise lust ik zeker graag! Aan een heerlijke chocolade-moelleux kan ik ook echt niet weerstaan. Alleen ben ik helemaal niet meer zo gewend aan suiker, en vind ik dat veel te zoet. Geef mij maar een moelleux met echte donkere chocolade (met minimum 70% cacao) en met extra cacao-poeder."

Wat raad je aan om te drinken?
"Ik drink zelf eigenlijk maar 3 dingen: liters water, heel veel thee, en af en toe een goed glas wijn om echt van te genieten. In bier zitten heel veel koolhydraten, en is daarom helaas een echte dikmaker. Denk maar aan dat typische bierbuikje."

Waarom denk je dat je boeken zo populair zijn?
"Toen ik met de reeks begon, wilde ik me onderscheiden van andere steriele dieetboeken. Mijn keuken bestaat uit drie pijlers: het moet eerst en vooral lekker zijn, gezond, en romantiek en gezelligheid uitstralen, en dat probeer ik te weerspiegelen in mijn boeken."

Daar ben je zeker in geslaagd!

Ontdek hier enkele lekkere, gezonde en sfeervolle recepten uit 'Puur Genieten 2':

Dankuwel, Pascale!

Foto's: Ann Vertriest