Lactose- en glutenvrij koken met zusjes Daeleman

maandag, 6 februari, 2017 - 11:54

Maandag 06/02 starten Sofie en Eva de week met een salade van geroosterde peren, een perfecte, lichte maaltijd voor na een yogasessie. 

Eva kookt dagelijks vers, maar er is één ding dat telkens mislukt: soep. Dinsdag 07/02 gaat Sofie back to basic met een simpele, maar lekkere juliennesoep met seizoensgroenten en krokant geroosterde spruiten. Grootmoeders keuken op zijn best. “Slurpen is toegestaan!”, zegt een verlekkerde Eva.

Weer of geen weer: woensdag 08/02 koken Sofie en Eva buiten. Ook Eva’s zussen Ella en Emma trekken mee de tuin in voor een stoofpotje met kokkels en spek, bereid op de barbecue. Het perfecte gerecht om tijdens de koude dagen je handen aan te verwarmen! 

 

 

Donderdag 09/02 slaan Eva en Sofie aan het bakken. Ze gaan voor een Britse afternoon tea met gluten- en lactosevrije scones, belegd met gegrilde appels en gerookte paling. Eva’s beste vriendin Evi Renaux komt meeproeven van het resultaat. 

 

Het beste recept heeft Sofie voor het laatst bewaard. Eva is verzot op chocolade en pinda's, dus dat vraagt om homemade snickers. Een verantwoorde lekkernij om op vrijdag 10/02 de week mee af te sluiten. “Als mijn wangen binnenkort wat boller staan, dan weet je hoe het komt”, lacht Eva.

 

 

OP HET MENU
Maandag 06/02: Slaatje met geroosterde peren
Dinsdag 07/02: Juliennesoep met gegrilde spruiten
Woensdag 08/02: Stoofpot van kokkels met spek en boerenkool
Donderdag 09/02: Glutenvrije scones met gegrilde appel en gerookte paling
Vrijdag 10/02: Homemade snickers