Maak tijd voor je ontbijt

maandag, 28 oktober, 2013 - 13:00

Dat het ontbijt de koning is onder de maaltijden, wordt ons al van kleinsaf verteld. Sinds kort krijgt gezond ontbijt wel steeds meer aandacht en niet alleen in de horeca-zaken, maar ook gewoon bij ons thuis. Het hoeven niet langer elke ochtend bokes met choco te zijn, maar wat dacht je van huisgemaakte granola met yoghurt en vers fruit? Heel gezond, geeft ons veel energie en het is nog superlekker ook! Wij zochten voor jou enkele lekkere, gezonde ontbijtjes uit.

 

1. Muesli met yoghurt en vers fruit


Zelf muesli maken is niet moeilijk en zeker lekkerder dan wanneer je het kant en klaar aankoopt in de supermarkt. En geef nu toe, wanneer je vrienden of familie uitnodigt voor een brunch is het toch geweldig als jij je huisgemaakte muesli kan aanbieden?

2. Hartige havermout

Niet iedereen houdt steeds van zoet. Wat dachten jullie van deze hartige variant van havermout? Als je niet zo van de uitgesproken Cheddar-smaak houdt, kan je dit gerechtje ook perfect afwerken met bijvoorbeeld geitenkaas of roomkaas.

3. Fruitsalade met kokosmelk, zaden en een sausje van bessen

Vers fruit voor de nodige vitaminen binnen te krijgen en de zaden voor de verzadiging en de energie, een perfecte combinatie. We moeten je natuurlijk niet vertellen dat je de fruitsalade in de winter best wat aanpast, zoals bijvoorbeeld de aardbeiden vervangen door peren. De bessencoulis en kokosmelk geeft het gerechtje een extra dimensie, zalig!

4. Gezond quinoa ontbijt

Quinoa zijn Zuid-Amerikaanse zaden, afkomstig van de Quinoa-plant. Tot voor kort nog vrij onbekend in ons landje, maar nu zijn ze aan een heuse opmars bezig. Zelfs in de betere restaurants verwerken de chefs regelmatig quinoa in hun gerechten. Het heeft een hoge verzadigingsgraad en is enorm gezond, mooi meegenomen!

5. Groene kokos-smoothie

Smoothies zijn makkelijke, gezonde en vooral erg gemakkelijke ontbijt-oplossingen. Deze groene smoothie is speciaal voor de kokosliefhebber.

6. Engels ontbijt

Heb je toch eens zin in een iets vettiger ontbijt? Dan zijn wij van het principe: ‘Laat je dan meteen helemaal gaan!’. Kies voor een Engels ontbijt en dan heb je je ‘vettig’ ontbijt weer gehad voor enkele maanden.