Ann Vertriest
Muesli
Ingrediënten
-
300 gr havermout
-
125 gr walnoten
-
125 gr zonnebloempitten
-
60 ml olijfolie
-
70 gr honing of ahornsiroop
-
handvol gedroogde veenbessen
-
handvol sultana-rozijnen
-
125 gr amandelschilfers
-
wat lijnzaad of sesamzaad naar smaak
Bereiding
Meng de havermout, de walnoten, de zonnebloempitten met de olijfolie en de honing of de ahornsiroop. Spreid dit mengsel open op een ovenbakplaat met bakpapier en plaats het in een voorverwarmde oven van 180°C.
Roer het mengsel om de vijf minuten om. Voeg er na zo’n tien tot vijftien minuten de amandelschilfers bij en blijf het mengsel omroeren tot alles lichtbruin wordt. Haal het mengsel uit de oven, laat wat afkoelen en meng er de veenbessen en de sultana’s onder.
Heerlijk met wat yoghurt en vers fruit.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be