Mijn Restaurant! Onze reporter luncht bij Ristorante Antica Locanda in Tongeren

donderdag, 3 november, 2011 - 10:10

Ristorante Antica Locanda, het restaurant van Daniel en Rinaldo, is gehuisvest in een twaalfde-eeuws pand in het centrum van Tongeren. Het gebouw heeft de voorbije eeuwen verschillende functies gehad. Het diende onder meer als herberg voor pelgrims, een ziekenhuis, bibliotheek en gemeentehuis. Het restaurant straalt veel warmte uit. De ruwe muren, de verlichting en de zwarte bar zorgen voor charme. Daniel en Rinaldo hebben oog voor detail. Dat blijkt niet alleen in het interieur, maar ook in het eten.

Het is rustig in het restaurant. Ik krijg een tafel achteraan. De keuken is niet open, maar af en toe hoor je de potten en pannen. Bij het krijgen van de menukaart, vertelt Daniel dat er een lunch is voor 40 euro. Wanneer hij opsomt wat er die dag op het menu staat, ben ik onmiddellijk verkocht. Als aperitief neem ik een prosecco. Er komt een mandje met brood op tafel, dat later nog eens bijgevuld wordt. Chef Rinaldo brengt de amuse aan tafel: Toscaanse bonensoep. De rmaaltijdsoep laat alvast de smaakpapillen werken.

De bediening verloopt vlot. Het voorgerecht ruikt heerlijk: ravioli gevuld met spinazie en ricotta in botersaus met salie. Een typisch Italiaans gerecht dat perfect klaargemaakt is. Even later komt het hoofdgerecht: vitello met zongedroogde tomaten, paprika en gebakken aardappelen. Opnieuw een mooi gepresenteerd gerecht dat tot in de puntjes verzorgd is.

Het dessert is een mooie afsluiter van een geslaagde lunch: espuma van mascarpone en koffie met vanille-ijs.

Speciaal voor vtmkoken.be geeft chef Rinaldo zijn 'signature dish' Melanzane alla Parmigiano prijs.

Onze reporter lunchte ook al bij de andere restaurants: Art Kwizien, Alaise, Seaven en FeniX.