Moederdag: Verwen de mama met een luxe ontbijt op bed

Moederdag: Verwen de mama met een luxe ontbijt op bed
vrijdag, 9 mei, 2014 - 14:12

Hoe de dag beter beginnen dan met een heerlijk kopje koffie ? Om het geheel iets origineler te maken kan je het kopje versieren met een zelfgemaakt koekje in de vorm van een hartje. Laat de geur van versgemaakte koffie rijkelijk door het huis verspreiden, zo krijgt je mama al van in haar bed zin in een heerlijk ontbijtje met een goede kop koffie!


Zorg voor een smakelijk maar eveneens gezond ontbijt! Zorg bijvoorbeeld voor versgeperst fruitsap en 
muesli met yoghurt en vers fruit. Maar er mag natuurlijk ook plaats zijn voor zoetigheid. Ga 's morgens naar de bakker voor verse koffiekoeken, croissants en pistolets of bak ze zelf in de oven (dit zorgt weer voor een aangenaam geurtje). Als beleg kan je kiezen voor zoet beleg zoals confituur, honing, hagelslag en choco, of zout beleg zoals kaas, hesp en kippenwit.Ook een vers gekookt eitje of spiegeleitje mag zeker niet ontbreken, voor de gelegenheid kan je je mama verrassen met een eitje in de vorm van een hartje. Heel origineel en helemaal niet moeilijk te maken. Voor de liefhebbers kan je er ook altijd een stukje spek bij serveren.


Wanneer al deze lekkernijen klaar zijn leg je alles op een mooie plateau, fleur het geheel op met een bloemetje en sluip op de toppen van je tenen tot aan het bed van je mama. Succes gegarandeerd!

Voor nog meer ontbijt-ideetjes raadpleeg zeker eens deze recepten: 

Nog meer Moederdag recepten?