Ann Vertriest
Muffins met banaan en chocolade
Ingrediënten
-
250 gr bloem
-
2 th lepel bakpoeder
-
100 gr donkerbruine suiker
-
350 gr overrijpe geprakte banaan
-
75 gr zwarte chocoladepastilles
-
100 ml arachideolie
-
2 eieren
-
2 el melk
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed.
Breek de eieren in een andere kom en klop los met de melk. Roer er de olie onder en roer tot deze volledig is opgenomen. Giet de natte ingrediënten bij de droge en meng. Maar let op: roer niet teveel. Er moeten nog zichtbaar enkele klonters bloem aanwezig zijn. Als je ze teveel mengt, worden ze gegarandeerd taai.
Neem een cupcake ovenplaat en doe hierin papieren cupcake vormpjes, schep hierin de het deeg tot een halve centimeter onder de rand.
Bak 20 minuutjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be