Nieuws: De Week van De Smaak en de Vistournee Generale

donderdag, 11 september, 2014 - 14:22

In november zullen topchefs uit alle hoeken van Vlaanderen en Belgische biersommeliers aan boord gaan van de Smaakboot en de Smaakmobiel. Op die manier willen ze Vlaanderen doorkruisen en het publiek bekend maken met hun lekkernijen.

De Smaakmobiel is een rode caravan dat de kust en het binnenland zal bezoeken. Zeven creatieve chefs maken er in evenveel gemeenten hun variant op de wereldberoemde Fish and Chips. Tijdens de Week van de Smaak vernemen we wie de beste Fish and Chips maakte.

Net zoals vorig jaar is ook de Smaakboot weer van de partij. Deze boot vaart langs de kust tot in het binnenland. Elf chefs serveren aan boord nieuwe gerechten, terwijl vissers, wetenschappers en de sommeliers de gerechten zullen onderbouwen. 

 

In Zeebrugge gaven ze gisteren alvast het goede voorbeeld. Schepen Decleer, gedeputeerde Naeyaert en de organisatoren en de partners van de Vistournee maakten op de kade van de Vlaamse Visveiling de eerste Vistournee Generale mee: aan een lange tafel genoten zij van een feestmaaltijd van vishapjes. Met dank aan de chefs, biersommeliers en vissers, die ook in november van de partij zullen zijn.

 

De Week van de Smaak

Met als titel ‘De Duurzame Verbeelding’ draait de achtste editie van de Week van de Smaak (13 tot 23 november) rond duurzame voeding. Alle aspecten van duurzaam eten komen daarbij aan bod: koken met lokale ingrediënten, zelf je groenten telen, minder vlees eten, beter bewaren, minder verspillen, kiezen voor fairtrade en biologische producten. Deelnemers tonen via hun activiteit hun duurzame verbeelding en vragen zo aandacht voor een meer duurzame manier van eten. Van duurzaam naar visvangst is uiteraard een kleine stap. Daarom dat de visserij deze keer extra in de verf gezet wordt.

Wordt vervolgd.