Ook de kinderen willen een lekkere brooddoos: 5 tips & tricks

maandag, 29 september, 2014 - 00:00

Natuurlijk willen we allemaal een lekkere, gezonde en gevarieerde lunch meegeven naar school… en dat hoeft helemaal niet lang te duren of steeds uit te draaien op een sisser. Er is 1 belangrijke vuistregel. Misschien wel de belangrijkste van allemaal… Geef zelf het goede voorbeeld!

Deze tips zijn absoluut het proberen waard!

1. Geen tijd….

We kennen het allemaal. De ochtenden kunnen druk zijn met kinderen. Begin daarom best ’s avonds al met het maken van de lunch. Bewaar in de koelkast. Wist je dat je bepaalde belegsoorten (kaas, hamsoorten, choco, …)  ook gewoon kan invriezen? Het is een goede tip voor grote gezinnen of voor warme dagen. Maak op voorhand de boterhammen klaar, vries ze in en laat ze terug rustig ontdooien in de brooddoos op weg naar school. Tegen de middag heb je zo een lekkere, frisse, zachte lunch.

 

 

2. Bolle buiken!

Bolle buiken die komen door te veel ongezonde voeding proberen we best te vermijden! Versta me niet verkeerd! Hier en daar een extraatje moet kunnen, maar probeer het te beperken. Stimuleer om fruit en/ of groenten mee te nemen naar school. Voor kinderen is het vaak belangrijker hoe ze iets meenemen dan wat ze meenemen. Denk hiervoor aan prikkers van lekker zoete kerstomaatjes of frietjes van komkommer of wortel.  Of maak zelfs groentenknikkers! (recept) Bruin brood is voor de meeste kinderen gezonder dan wit brood. Het geeft o.a. een meer verzadigd gevoel. Om kinderen toch die bruine boterhammen te laten eten, kan je een snede wit brood en een snede bruin brood combineren.

 


 

3. Verras!

Schrijf een geheime boodschap op een banaan door in de schil te kerven met een mes. Maak een boterhammenprikker, snij de boterham in gekke koekjesvormen of maak rondjes met een kookring. Wissel af in het beleg en maak dit eventueel zelf met je zoon of dochter. We geven heel wat toffe recepten om je eigen home-made-belegsoorten te maken! Geef toe, een zelfgemaakte rabarberconfituur of kip curry of hamsalade smaakt zoveel beter!

  1. Rabarberconfituur
  2. Chocopasta
  3. Kip-curry salade
  4. Tonijnsalade
  5. Hamsalade
  6. Krabsalade

 

4. Een gepast tapje bij het hapje!

Water is de baas. Andere zaken zijn natuurlijk ook lekker, maar vaak minder gezond. Ze zorgen bovendien voor veel problemen als de verpakking scheurt of het flesje open gaat. Bespaar je de moeite om boekentas na boekentas uit te kuisen en ga voor water..

 

Ten slotte!

Ook kinderen hebben graag een keuze. Geef 2 gezonde alternatieven en laat je kind daartussen kiezen.