Ovengeluk: de vier lievelingsovenschotels van Sandra Bekkari
Ovenschotels zijn heerlijk veelzijdig. Je kan de zomer nog wat langer proberen vasthouden of volop voor de schoonheid van de herfstingrediënten gaan. Moeilijk is het niet, want de oven doet het meeste werk. Ideaal voor drukke dagen dus.
Je kan er perfect restjes rijst of quinoa of groenten van de vorige avond in verwerken. Met vis of vlees of in een vegetarische versie, voor iedereen wat wils!
Laat je fantasie de vrije loop en geef je ovenschotels jouw persoonlijke toets door er je favoriete kruiden en specerijen aan toe te voegen.
Sandra Bekkari is een grote fan van lekkere en gezonde ovenschotels. Haar vijf favorieten op een rij.
1. Schelvishaasje uit de oven met shiitake en trostomaatjes
Onze Noordzeevis wordt mooi op smaak gebracht met shittake en sappige trostomaatjes en afgewerkt met verse tijm. Lekker, goedkoop en snel.
2. Vispannetje met prei, venkel en selder
Een vispannetje met veel verse groenten maar ook een krokant kaaskorstje erbij.
3. Kabeljauwhaasje met amandelkorst
Kabeljauw in een vispannetje, met een pittig amandelkorstje.
4.Gegratineerde witlofrolletjes
Gegarandeerd één van de grootste favorieten onder de Vlaamse ovenschotels. Benieuwd hoe Sandra haar hespenrolletjes maakt?