Rode Neuzen Koekjes en meer lekkers in Sofie in de keuken van Evi Hanssen

donderdag, 10 november, 2016 - 15:14

Maandag 14/11 stampen Evi en Sofie de perfecte groentenpuree met spinazie en erwten voor bij hun zelfgemaakte crunchy zalmsticks. Simpele en lekkere kost voor de kids, maar ook een winner voor de ouders!

Dinsdag 15/11 maken de dames tussendoortjes: originele croque-monsieurs of “tosti’s”, zoals Evi ze noemt. Ze maken een hartige variant met pesto en kip en een zoete met banaan, peperkoek en chocolade.

 

 

 

Woensdag 16/11 legt Sofie de lat wat hoger. Ze heeft een echt familiegerecht in gedachten: een ovenschotel met peer, quinoa en kippengehakt. Evi is een lastige klant, want ze houdt helemaal niet van experimenten in de keuken: “Peer en quinoa in één schotel? Eerst proeven, dan geloven!”, zegt ze argwanend. Gelukkig is haar reactie bij de eerste hap een grote opluchting.

Donderdag 17/11 krijgen Evi en Sofie hulp van twee enthousiaste souschefs: Evi’s zoontjes Mac en Scout. Ze maken havermout-chocoladewafels en een simpele fruitsalade, een ideale gezonde traktatie om uit te delen op school.

Vrijdag 18/11 staat het gerecht volledig in het teken van Rode Neuzen Dag. Evi en Sofie bakken grappige speculaaskoekjes die de kids versieren met roomkaas en framboos.

 

 

OP HET MENU

Op maandag 14/11: zalmsticks met stoemp van spinazie en erwten

Op dinsdag 15/11: hartige en zoete croque-monsieurs

Op woensdag 16/11: ovenschotel met quinoa, peer en kippengehakt

Op donderdag 17/11: havermoutwafels met chocolade

Op vrijdag 18/11: Rode Neuzen-speculaaskoekjes met framboos en rode biet

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van