Schrikkeldag, hemels gezond of duivels overdadig? Vijf goeie voornemens op één dag!

donderdag, 25 februari, 2016 - 09:11

Gelukkig leent deze schrikkeldag zich ook perfect om je eetgewoontes voor één dag uit te balanceren. Ben je al het hele jaar op dieet, dan is de schrikkeldag het uitgelezen moment om eens heerlijk te schransen. Omgekeerd geldt dit natuurlijk ook. Laat je eetpatroon doorheen het jaar een beetje te wensen over? Dan is 29 februari het moment om voorbeeldig en gezond te eten.

Luister naar het onschuldige engeltje op je linkerschouder en ga je op 29 februari voor verschrikkelijk gezond? Hierbij onze tips voor een heerlijke schrikkeldag

Ontbijt met zelfgemaakte granola

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, dat is algemeen geweten. Een gezonde start is dan ook het halve werk. Probeer zeker onze zelfgemaakte granola met gekonfijte pompelmoes en romige Griekse yoghurt. De kans is groot dat je niets anders meer wilt.

Recept

 

 

Een suikervrije lunch

Voor de lunch op schrikkeldag kiezen we voor een gerecht uit het prachtige kookboek ‘Diabeet’. Wie denkt dat een heerlijke maaltijd en gezond niet perfect hand in hand gaan, die raden we ten zeerste deze flinke boterham met zure haring, rode biet en appel aan.

Recept

 

Soep als vieruurtje

Tegenwoordig is miso, een product uit de Japanse macrobiotische keuken op basis van gefermenteerde sojabonen, zo hip dat we niet anders kunnen dan dit in ons schrikkelmenu te verwerken. Dit zijdezacht soepje op basis van wortels, rode linzen en witte miso-pasta is de ideale kennismaking.

Recept

 

Aandacht voor de cholesterol

Denken we gezond, dan kunnen we niet anders dan stil te staan bij onze cholesterol. Deze wrap met gebraden kip, kerstomaat en mierikswortel is een cholesterolarm smaakbommetje dat zijn gelijke niet kent. Licht en lekker, meer moet dat niet zijn.

Recept (cholesterolarm)

 

 

 

Glutenvrije koekjes

Ontbijt, lunch, vieruurtje, diner…. als afsluiter van deze gezonde schrikkeldag moet een recept voor koekjes absoluut kunnen. Met chocolade, amandelmeel, en ahornsiroop als smaakmakers zitten deze glutenvrije koekjes helemaal snor.

Recept

 

Rest ons enkel nog jullie te feliciteren voor jullie gezonde keuze op deze schrikkeldag. Probeer één gerechtje, of waarom niet alle vijf. Het kan perfect!