Sofie is back met veel nieuwe gasten en heerlijke gerechten.

vrijdag, 27 januari, 2017 - 11:14

De chef-kok belt iedere weekavond om 18.00 aan bij een bekend gezicht om met hem of haar een week lang lekkere en gezonde gerechten op maat te bereiden. Ook familieleden van de BV’s staan achter het fornuis of schuiven mee aan tafel. 

Een hoop kookinspiratie, culinaire verrassingen en leuke babbels verzekerd! Tijdens de eerste week is Sofie te gast ten huize Veerle Dobbelaere. Later ontdekken onder andere ook Eva Daeleman en Blind Getrouwd-koppel Stijn en Nuria Sofie’s kneepjes van het vak. 

 

“Het is super fijn om weer aan de slag te gaan! De bekende Vlamingen ontvangen me opnieuw in hun eigen keukens, wat garant staat voor een intieme en huiselijke sfeer. Samen met hen zoek ik naar een antwoord op de culinaire vragen waarmee ze worstelen. Hoe begin je de dag met een powerontbijt, welke bewuste traktaties geef je je kind mee naar school, hoe bak je een glutenvrije taart of hoe barbecue je in de winter? Al dit lekkers en nog véél meer komt aan bod in het nieuwe seizoen.” - Sofie Dumont

 

 

 

Veerle Dobbelaere bijt op maandag 30 januari 2017 de spits af. De actrice is verzot op tafelen, maar heeft nood aan nieuwe kookinspiratie nu de kinderen uit huis zijn. En daar helpt Sofie haar maar al te graag bij. Tijdens de week krijgen de dames gezelschap van Veerle’s zus Eva, die graag een vegetarisch gerecht wil leren, en Veerle’s man Alain, die nog nooit in de keuken heeft gestaan... 

Een salade is Veerle’s all time favourite, maar soms ontbreekt het haar aan creativiteit, want de combinatie sla-tomaat-komkommer gaat snel vervelen. Maandag 30/01 zorgt Sofie voor inspiratie met een simpel maar smaakvol recept: salade van kip met aardpeer, veldsla en knolselder. “Bedankt om mijn leven als herbivoor iets minder saai te maken!”, lacht Veerle. 

Dinsdag 31/01 staan er nog meer groenten op het menu. Veerle beweert een echte ‘ovenschotelmadam’ te zijn. Sofie komt opnieuw met een verrassende variatie op de proppen: een ovenschotel met gebakken tongschar, boerenkool en spruitjes.

 

 

Woensdag 01/02 leert Sofie de familie Dobbelaere nog beter kennen, want dan staat ook Veerle’s zus Eva achter het fornuis. Op het menu staat een vegetarisch gerecht: portobello met gepocheerd ei, een recept om mee uit te pakken als er volk over de vloer komt.  

Donderdag 02/02 wordt Veerle ondergedompeld in de wereld van de desserts. Veerle is geen zoetebek en slaat een nagerecht dus meestal over. Donderdag waagt ze zich voor het eerst aan een tiramisu. Een absolute klassieker, maar met een twist, want Sofie leert hem maken met donkere chocolade, rum en peperkoek

Ook Veerle’s man Alain, die samen met haar deelnam aan het VTM-programma Dansdate, ontsnapt niet aan het keukengeweld. Op vrijdag 03/02 zet Sofie hem aan het werk. Een primeur, want Alain heeft nog nooit gekookt. Sofie leert hem een gerechtje maken dat nooit kan mislukken: ceviche op z’n Belgisch, met witloof en aardappelen. “Sofie, je mag hier komen wonen”, besluit Veerle na een geslaagde week.

 

OP HET MENU
Maandag 30/01:
Salade van kip met aardpeer, veldsla en knolselder
Dinsdag 31/01:
Ovenschotel met gebakken tongschar, boerenkool en spruitjes
Woensdag 01/02:
Portobello met gepocheerd ei, zure kruidenroom en korstjes
Donderdag 02/02:
Tiramisu met chocolade en peperkoek
Vrijdag 03/02:
Ceviche op z'n Belgisch 

 

 

 

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van