Sofie Dumont zet Yanina Wickmayer aan het koken

maandag, 6 maart, 2017 - 10:59

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag voor Yanina, zodat ze haar voormiddag met trainingen goed kan doorkomen. Op maandag 06/03 zorgt Sofie voor een ontbijt on the go, bomvol vitamines en energie. Ze maken een pompelmoessapje, een groeten- en fruitsalade en energyballs. “Ik ga nogal vliegen op de training”, lacht Yanina.

Dinsdag 07/03 ruilen Sofie en Yanina het ontbijt in voor Vlaamse kost. Yanina is verzot op patatjes, in alle soorten en vormen. Op het menu staat een rijkelijke stoemp van bloemkool en parmezaan met een sappige Amerikaanse steak. Amerika is Yanina’s tweede thuis en ze is dus zeker te vinden voor dit gerecht! 

 

 

Yanina moet als sportvrouw veel groenten eten en dus komt Sofie op woensdag 08/03 op de proppen met een lekkere, gezonde maaltijdsoep met peterselie en mosseltjes. 

Donderdag 09/03 staat er opnieuw een aardappelgerecht op het menu. Omdat Yanina’s verloofde Jérôme meestal kookt voor haar, draait ze nu de rollen om en legt zij hem eens in de watten. Samen met Sofie maakt ze Italiaanse pureekroketjes met mozzarella en parmaham.  

 

 

Het dessert op vrijdag 10/03 is op Yanina’s lijf geschreven: ‘whoopies’ of Amerikaanse gevulde koekjes, niet toevallig de kreet die Yanina veelvuldig slaakt tijdens een tenniswedstrijd. Ook haar hondje kreeg ondertussen die naam. Miley, het metekindje van Yanina, komt helpen… en is héél ongeduldig om haar tanden in de koekjes te zetten. 

OP HET MENU

  • Maandag 06/03: Ontbijt vol vezels en vitamines on the go
  • Dinsdag 07/03: Porterhouse steak met stoemp van bloemkool en parmezaan
  • Woensdag 08/03: Peterseliesoep met mosselen
  • Donderdag 09/03: Pureeballetjes met mozzarella en parmaham
  • Vrijdag 10/03: Whoopies met vanillecrème en rood fruit 

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van