Sofie in de Keuken van… Bart Kaëll en Luc Appermont

donderdag, 25 augustus, 2016 - 11:51

Op maandag wordt meteen duidelijk dat Bart diegene is die de plak zwaait in de keuken. Luc zijn taken daarentegen beperken zich tot de tafel dekken en afwassen… Het eerste gerecht dat Bart en ik klaarmaken is een romige soep van avocado en komkommer

Dinsdag speel ik in op Barts voorliefde voor tomaat. We bereiden venusschelpen met serranoham en een verrassende tomatensalade. Wanneeer Luc erbij komt, wordt meteen duidelijk dat ze elkaar graag plagen. 

Woensdagavond hebben we een absolute primeur: Luc gaat voor de eerste keer in zijn leven koken. Bart, die kijkt toe. Luc en ik maken een lekkere salade met kalkoen, langoustines en mayolive. Luc zelf die is alvast in wolken over zijn kookprestatie. 

 

 

De dag daarna trekken we de tuin in. Bart neemt de rol van ervaren souschef weer op zich tijdens de bereiding van een eenvoudig voorgerecht: een zalmbuideltje met zeebaarstartaar. Hij pakt uit met verse producten uit zijn tuin én met zijn alle strafste goocheltruc… Luc, die geeft commentaar. 

We sluiten de week af met vlaaitjes van gebakken appeltjes met ricotta en yoghurt. Wanneer de taartjes in de oven staan, heb ik een bijzonder cadeau mee voor het kibbelende koppel… ik laat hen voor de eerste keer ooit proeven van wormen en insecten en… hun reactie is zeer onverwacht!

 

Veel kijk- en kookplezier!

X Sofie

 

Gerechten

Maandag: Romige soep van avocado en komkommer

Dinsdag: Venusschelpen met serranoham & tomatensalade

Woensdag: Kalkoen en langoustine salade met mayolive

Donderdag: Zalmbuideltje met zeebaarstartaar

Vrijdag: Appelvlaaitjes met lekkies roomijs

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van