Sofie in de Keuken van Ellemieke Vermolen & Sergio Herman

donderdag, 6 oktober, 2016 - 15:58

Maandag starten we met een ‘Oranje boven’-soepje van butternutpompoen en wortel, afgewerkt met kokos een gember. De tongen komen los en Ellemieke vertelt hoe de vonk tussen haar en Sergio oversloeg.

Heel het gezin Herman-Vermolen houdt van sushi. Maar Ellemieke heeft op dinsdag een heel bijzondere vraag voor mij: hoe maak je sushi zonder vis? We gaan aan de slag met zoete patat, komkommer, watermeloen én een ijsdrankje, want Ellemieke is natuurlijk de koningin van de shakes. 

Woensdag bakken we een stevig zadenbrood met geitenkaas. Want ook al heeft Ellemieke een goede bakker om de hoek er gaat niets boven een homemade versie! 

 

 

Donderdag draait alles om wikken en wegen. We maken een chocoladegebak met rode biet, maar wat Ellemieke niét weet is dat het haar eigen verjaardagsgebak is! Zoontjes Zenna en Noah komen helpen én ze bemoeien zich – aardje naar hun vaartje – meteen met het recept. ;-)

We eindigen met gezonde hartige Parmezaankoekjes voor de kinderen. We versieren ze in Pokémonstijl en dan worden ze stil…

 

Heel veel kijk- en kookplezier!

X Sofie

 

 

 

Maandag: Kokos-gembersoep met pesto omelet

Dinsdag: Sushi zonder vis

Woensdag: Zadenbrood met verse geitenkaas

Donderdag: Gebak van chocolade en rode biet

Vrijdag: Pokémon Parmezaan koekjes