Sofie kruipt aan boord van de partyboot van Gert Verhulst

zondag, 20 november, 2016 - 20:23

De speciale locatie vraagt om een aangepast gerecht: op maandag 21/11 staat er vis op het menu. Sofie maakt een verrassingsbrood met drie verschillende zeevruchtensalades. Een ideale snack om uit te delen tijdens de vele feestjes die Gert organiseert op zijn boot. 

Dinsdag 22/11 staat in het teken van de klassieke keuken, exact waar Gert van houdt. Hij maakt met Sofie lamskroon met gebakken witloof en puree. “Helemaal mijne meug!”, zegt Gert met het water in de mond. 

Op woensdag 23/11 staan er twee desserts op het menu. Koffieliefhebber Gert kan zijn hart ophalen met een mokka panna cotta en een Irish coffee-sabayon. De schuimsnor bij het drinken van de koffie neemt hij er maar wat graag bij. 

Na de overdosis zoetigheid mag er voor Gert op donderdag 24/11 weer vlees zijn. Sofie en Gert maken een stoofpot van runderschenkel met gebakken rosti’s, volgens Gert het ideale zondagsgerecht.

Gerts dochter Marie staat vrijdag 25/11 mee achter het fornuis. Marie is al jarenlang overtuigd vegetariër en speciaal voor haar maakt het gezelschap linguine met courgetterolls en paddenstoelen. Ook Gerts vriendin Ellen komt mee proeven en het resultaat valt duidelijk in de smaak bij de dames Verhulst.

OP HET MENU

 

Op maandag 21/11: verrassingsbrood met zeevruchtensalade
Op dinsdag 22/11: puree met witloof en lamskoteletjes
Op woensdag 23/11: mokka panna cotta en Irish coffee-sabayon
Op donderdag 24/11: stoofpot van runderschenkel met rösti's
Op vrijdag 25/11: vegetarische linguine met courgetterolls en paddenstoelen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van