Studentenfood voor de jonge garde van Familie in Sofie in de keuken van

vrijdag, 30 september, 2016 - 15:42

Maandag 03/10 staat Sofie achter het fornuis met Vincent Banic. Hij is verzot op vlaai. Samen met Sofie bakt hij een vierseizoenenvlaai, geïnspireerd op een quattro stagioni-pizza. “Hiermee maak je écht indruk op je medestudenten”, zegt Vincent vol overtuiging. 

Dinsdag 04/10 is Bab aan de beurt. Zij houdt van gezond en vegetarisch, maar kan tegelijk niet weerstaan aan junkfood. Sofie en Bab maken double cheese veggieburgers, het beste van twee werelden! Vincent kan niet wachten om zijn tanden in de burgers te zetten. 

 

Woensdag 05/10 is Margot souschef van dienst. Sofie zorgt voor haar lievelingssnack: muffins. Ze maken een zotte combinatie met banaan en spinazie, een receptje dat zowel als ontbijt, avondmaal of vieruurtje kan dienen. Neemt Margot de groene gebakjes binnenkort ook mee naar de set van Familie? 

Omdat er voor alles een eerste keer is, leert Sofie Bab op donderdag 06/10 soep maken. Ze houdt van maaltijdsoepen, maar heeft geen flauw idee hoe ze eraan moet beginnen. Het duo maakt een eetsoep met witloof, broccoli en vleesvervanger seitan. Bab is trots als ze het resultaat kan laten proeven door haar Familie-collega’s. 

Vrijdag 07/10 trekt het gezelschap naar buiten voor een barbecue in Vincents tuin. Vincent heeft Kroatische roots én een eigen Kroatisch restaurant in Antwerpen. Hij maakt zijn specialiteit: cevapcici met pesto van gegrilde courgettes. “From Croatia with love!”, lacht hij wanneer hij de dames bedient.

OP HET MENU

Op maandag 03/10: vierseizoenenvlaai
Op dinsdag 04/10: double cheese veggiehamburger
Op woensdag 05/10: hartige muffins met spinazie en banaan
Op donderdag 06/10: eetsoep van witloof met broccoli en seitan
Op vrijdag 07/10: cevapcici met pesto van gegrilde courgette