Survival in Sofie in de keuken van Otto Jan Ham

vrijdag, 24 maart, 2017 - 15:33

Dat betekent ook dat Otto-Jan Ham en zijn gezin voor een tijdje moeten zien te overleven in een beperkte keuken. Daar weet Sofie raad mee: zij zorgt voor enkele survivalgerechten die op één gasvuurtje klaargemaakt kunnen worden. Ook dochtertjes Dolores en Filipa bieden hun hulp aan!

Maandag 27/03 staat er een éénpansrisotto met chipolata op het menu. Een stijl- én smaakvol gerecht waar Otto-Jan mee aan de slag kan tijdens de verbouwingswerken.

Op dinsdag 28/03 ontdekt Sofie Otto-Jans culinaire roots, want dan maken ze een typisch Nederlandse specialiteit: poffertjes. Die worden op twee manieren klaargemaakt: zoet, met veel suiker en fruit, en hartig, met gorgonzola en tomaat. Ze gaan allebei even vlot naar binnen.

Woensdag 29/03 knutselen Sofie en Otto-Jan met kip. Ze maken een whiskey-butt-chicken. Otto-Jan Ham heeft geen idee wat dat is, “maar ik ben te vinden voor whiskey, butt én chicken, dus dat kan niet mis gaan”. De opgevulde kip gaat in de oven en wordt geserveerd met appelmoes, andijviesalade en zelfgemaakte chips.

 

 

Alle hens aan dek op donderdag 30/03, want dan komen Otto-Jans twee dochtertjes Dolores en Filipa de keuken mee op stelten zetten. Ze maken een zoet tussendoortje, chocolade cupcakes. Sofie trekt haar plan met een bereidwillige Dolores, die het bakken duidelijk in de vingers heeft.

Op vrijdag 31/03 waagt Sofie zich met Otto-Jan Ham aan een Hollandse klassieker, een versgemaakte kroket uit de muur. Een fiere Otto-Jan serveert zijn creatie aan zijn vriendin Iris, die mag proeven van de culinaire trots van Nederland.

 

OP HET MENU

Maandag 27/03:Survival éénpansrisotto met chipolata

Dinsdag 28/03: Poffertjes

Woensdag 29/03: Whiskey-butt kip met chips, appelmoes en andijviesalade

Donderdag 30/03: Chocolade cupcakes 

Vrijdag 31/03: Kroket uit de muur met boerenkool, spek en Gouda kaas