Tips en recepten voor het leukste Lentefeest voor kinderen!

vrijdag, 1 mei, 2015 - 14:59

"Wat als je kinderen zelf hun hapjes voor het Lente- of Communiefeest laten maken?", dachten we. Dus namen we de proef op de som en lieten 10 kleine kokjes zelf koken. Locatie van dienst: perenboerderij Nickmans in Halen te midden van de prachtige bloesems. Samen met Jordy van De Kleine Chef werden stap voor stap verschillende eenvoudige hapjes gemaakt. De ouders werden nadien verrast met hun lekkere creaties. 

 

 

Geen alcohol voor kinderen, dus werd een speciale perencocktail gemaakt. Wat extra droogijs (verkrijgbaar bij de vishandel of supermarkt) zorgt voor een extra cool effect. Toverstafjes van bladerdeeg kregen een laagje pesto. Met een meloen, een peer en heel wat lekkers maakten de kleine chefjes twee smakelijke egels. Verder stond op het menu: ijs à la minute, bloempotjes met appel en kip. Eindigen deden ze met een heuse tiramisutuin.

 

 

Door de kinderen te laten meehelpen krijgen ze meer voldoening en vinden ze het zeker lekkerder. Het resultaat was om het met de woorden van één van de kinderen te zeggen: het leukste Lentefeest ooit!

 

Concrete tips

Hoe begin je daar nu zelf aan?

  • Hou het eenvoudig. Een tiramisu bedekken met bijvoorbeeld gemalen Oreokoekjes en wat fondantworteltjes geeft al een schattig effect. 
  • Vertrouw de kinderen, maar hou een oogje in het zeil. De meeste kinderen kunnen echt wel al helpen. Let enkel op bij het gebruik van messen, de oven en droogijs.
  • Gezond is ook lekker. Het perendrankje is veel gezonder dan cola of limonade. Het droogijseffect maakt het veel cooler, waardoor ze al snel hun cola gaan vergeten.
  • Zorg dat zowel de kinderen als de volwassen het lekker vinden. Het spaart tijd en moeite. De perencocktail voor kids maak je "volwassen" met wat vodka of gin. De tiramisu is ook voor ouderen zeer lekker. De egel is een handig alternatief voor kaasblokjes en salami in kommetjes. Minstens even mooi en veel leuker voor kinderen.

 

Recepten

  1. Perencocktail
  2. Toverstafjes met pesto
  3. Knabbelegel vol hapjes
  4. Gevulde bloempotjes met kip en appelmoes
  5. Eetbare tuin met tiramisu en Oreokoekjes
  6. Labo sorbet van aardbei

 

Eigen recepten of tips om een feest voor kinderen leuker te maken? Laat ze dan zeker weten!

De Kleine Chef

De Kleine Chef organiseert feestjes, kookkampen en -workshops voor kinderen. Samen koken of kinderen zelf laten koken staat centraal. Kinderen zijn er koning!

 

Meer info