Gevulde bloempotjes met kip en appelmoes

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 eidooier

voor de appeltjes

  • 1 appel
  • 1 mespunt kaneel
  • 1 el honing
  • 1 klontje boter

voor de gehaktballetjes

  • 400 g kippengehakt
  • paneermeel
  • 1 ei
  • peper
  • zout
  • 1 klontje boter

Wij gebruiken terracottabloempotjes voor dit gerecht. We hebben ze voor gebruikt zorgvuldig gewassen, uitgebakken en gedesinfecteerd. 

Tip: de voorbereidingen kun je zelf doen. De afwerking is perfect haalbaar voor kinderen.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Voorbereiding: Meng het kippengehakt met paneermeel, ei, peper en zout. Bak ze op voorhand in de pan. Haal met een pomme parisiennelepel bolletjes uit de appel. Stoof ze aan in wat boter en meng met kaneel en honing.

  2. Prik een prikker in een appelknikker en in een kippengehaktballetje.

  3. Leg dit in een bloempotje.

  4. Maak een ronde uit het bladerdeeg die 1cm groter is dan de rand van het bloempotje. 

  5. Prik de prikkers door het bladerdeeg en leg het bladerdeeg over het potje. Duw de randen goed vast. Besmeer met eigeel.

  6. Bak in de oven op 220°C voor ongeveer 8 minuten.

0

Nog geen stemmen

Tips voor het leukste Lentefeest

Niets leuker dan kinderen op hun Lentefeest zelf hun hapjes te laten maken.

Wil je meer concrete tips en lekkere recepten?

 

Bekijk dan HIER de video!

De Kleine Chef

De Kleine Chef organiseert feestjes, kookkampen en -workshops voor kinderen. Samen koken of kinderen zelf laten koken staat centraal. Kinderen zijn er koning!

 

Meer info