Tomorrowland zorgt voor muzikale én culinaire madness

Tomorrowland zorgt voor muzikale én culinaire madness
donderdag, 10 juli, 2014 - 15:47

Onder het motto "Taste of the world" brengt Tomorrowland de wereldsmaken naar het festival. Meer dan zestig stands serveren lekkers. 

Tientallen houtovens werden gemaakt om elke dag verse pizza's te bakken. Aziatische chefs serveren Thaise curry's, verse sushi en echte noedelsoepen. Zo geniet je van de overheerlijke Aziatische keuken met of zonder stokjes! De smaken van het Midden-Oosten en Amerika vind je respectievelijk terug bij Finjan en Chat Hills Smoke House. 


Uiteraard mag ook de Belgische keuken niet vergeten worden! Callebaut zorgt voor een ware Belgian Chocolate Experience met een speciaal voor Tomorrowland ontwikkeld dessert: crèmeux van passievrucht met bergamot, chocolademousse en een frisse jus van komkommer en appel. Verder is er een Belgian Beer Corner, want ook dat is België. De echte Belgische friet wordt verzorgd door Swa en Marieke uit Ranst. Er is een Belgian Steak House met vlees van Belgische runderen. Voor de sterren zorgt het geheime restaurant van Sergio Herman, de eetplek van Wout Bru en de hamburgers door Bart De Poorter. 


Aanstormend geweld krijgt een kans op het Gault&Mi
llau diner. Uit de bijna 100 inzendingen werden 4 winnaars gekozen. Festivalgangers zullen kunnen kiezen uit vier originele gerechtjes: variatie op mosselen-friet mét eetbare schelp (Sang-Hoon Degeimbre van l’Air du Temps in Liernu), curryworst speciaal met hoevekip, speenvarken en sauzen in de Belgische driekleur (Alex Verhoeven van Fleur de Sel in Kasterlee), konijn met pruimen, versie Tomorrowland, met miso en aubergine (Broes Tavernier van ’t Vijfde Seizoen in Aalter) en rijstpap met kokos, tonka en granité van bloedsinaas (Pieter De Volder van Luzine in Wilsele).


Tenslotte is er speciale aandacht voor glutenvrij en veggie, smoothies, croques en frozen yoghurt. 
De tiende editie wordt dus niet alleen muzikaal een hoogstandje. Het moge duidelijk zijn: het festival wordt genieten op alle vlakken! Kortom, Tomorrowland, bring home the culinary madness!

En voor wie het toch graag nog ouderwets eenvoudig houdt: de beste tips voor een barbecue op de festivalcamping (indien toegelaten)