Vanaf maandag: Sofie in de keuken van Annelien Coorevits

vrijdag, 2 september, 2016 - 14:05

De week wordt op maandag 05/09 ingezet met een steak tartaar, het lievelingsgerecht van papa Jacky. Hij kan het als de beste klaarmaken, maar wijkt niet graag af van zijn recept. Annelien en Sofie gaan de strijd aan om hem te overtuigen van een verrassende Italiaanse versie met balsamico en zongedroogde tomaatjes. 

Annelien is een vleesliefhebber. Hoewel de barbecue doorgaans het territorium van Olivier is, waagt zij zich op dinsdag 06/09 zelf achter de grill. Sofie heeft een stevig stukje entrecote voorzien, dat samen met krieltjes in papillot en groentjes wordt geroosterd. Valt het vlees in de smaak bij carnivoor Annelien? 

Woensdag 07/09 staat Anneliens zus Stephanie mee achter het fornuis. Zij etaleerde haar kookkunsten al in De Beste Hobbykok van Vlaanderen, waar ze doorstootte tot de finale. Maar kan ze ook Annelien verslaan in het maken van een Thaise visschotel? Sofie daagt de zusjes uit voor een kookwedstrijdje: wie kan de chef-kok het meest overtuigen?

 

 

Donderdag 08/09 staat er zoetigheid op het menu en daarvoor krijgen de dames hulp van zoetebek Elena, het dochtertje van Annelien. Wanneer de aardbeientaartjes en frambozensorbet op tafel staan, kan ook papa Olivier zich niet bedwingen om mee te komen proeven.

Het weekend wordt op vrijdag 09/09 in schoonheid ingezet met aperitiefhapjes, iets wat Annelien élke dag klaarmaakt voor haar familie. Sofie toont hoe ze haar hapjes nog beter kan dresseren, want daar wil de ex-Miss graag in bijleren. Met een lekkere cocktail in de hand storten de dames zich op de prachtig uitziende hapjes. 

 

OP HET MENU

Op maandag 05/09: Italiaanse rundstartaar met geroosterde ciabatta
Op dinsdag 06/09: entrecote met krieltjes in papillot en gegrilde groenten
Op woensdag 07/09: Thaise visschotel met curry
Op donderdag 08/09: aardbeientaartje met mascarpone
Op vrijdag 09/09: aperitiefhapjes