Vanaf volgende week woensdag zijn de Junior MasterChefs terug!

woensdag, 17 oktober, 2012 - 16:38

Een verhaal volledig opgebouwd rond de beleving van de juniors en hun evolutie doorheen de wedstrijd. Kortom, een relaas van jong keukentalent vol verrassingen, plezier en vriendschappen met een smaakvolle bekroning aan de eindmeet. Steun en toeverlaat, leermeester en jury tijdens de culinaire belevenissen zijn sterrenchef Wout Bru en de IJslandse kokkin Dagný Rós Ásmundsdottir.

Samen met de juniors trekken Wout en Dagný Rós het hele land rond, van de ene gastronomische uitdaging naar de andere. De jonge chefs zullen zich keer op keer moeten bewijzen en een topgerecht uit de mouw moeten schudden. Week na week wordt de lat hoger gelegd en verwacht de jury net dat ene tikkeltje meer.

Zelf hun ingrediënten oogsten, koken tussen de dieren, nieuwe pralines creëren, een eigen restaurant openhouden, niets is de jonge kandidaten te veel. Teamopdrachten op locatie worden afgewisseld met individuele proeven in de Junior MasterChef-keuken. Niet alleen de juryleden geven hun professionele mening, ook toevallige passanten oordelen over de prestaties en het kooktalent van de juniors. Doorheen de weken blijft slechts één factor onveranderd: elke week nemen we afscheid van één kandidaat.

Na 10 spannende afleveringen en evenveel leerrijke ervaringen maken we kennis met de nieuwe Junior MasterChef.

Houd de homepagina van VTM Koken in het oog, want binnenkort verschijnt er een leuke 'junior' kookwedstrijd.