Vijf hippe koffieverpakkingen om mee uit te pakken

dinsdag, 10 december, 2013 - 18:52

 

Caffènation

Caffènation is dé koffiebar in Antwerpen. Sinds 2003 is het de place to be voor koffieliefhebbers of gewoon mensen die van gezelligheid houden, vroeger in Hopland, nu in een pand op de Mechelsesteenweg. Caffènation biedt ook zijn eigen gebrande bonen aan. Ze leveren koffie aan heel wat restaurants, zowel binnen als buiten Antwerpen, maar je kan ook gewoon in de koffiebar zelf een zakje koffie meenemen of het online bestellen. Bovendien zit de koffie verpakt in leuke gekleurde zakjes. 

Starbucks

Starbucks heeft ook enkele erg mooie koffieverpakkingen. Het merk mag dan wel groot zijn en een echte hype, het is wel FairTrade en daar zijn we bij VTM Koken steeds voor!

Irving Farm

In 1996 begon men als een kleine koffiebar in New York. Ze hadden al snel door dat, wanneer ze echt iets wilden betekenen, ze hun eigen koffie moesten branden. Zo gezegd, zo gedaan en momenteel hebben ze een oude boerderij in Hudson Valley omgetoverd tot een koffiebranderij. Een leuk verhaal voor een lekkere koffie in een mooi kleedje.

Goshen Coffee

Deze verpakkingen zijn gewoonweg ge-wel-dig! De koffie die Goshen produceert is 100% FairTrade en 100% organisch. Hun verschillende koffie’s krijgen ook leuke namen. Neem bijvoorbeeld ‘Old-school tattoo blend’. Deze wordt omschreven als: ‘This vibrant, balanced blend is as bold as the colors of your new tattoo.’

Metrio

 

Vorige week had ik het al over de mooie verpakking van Metrio Tea. Wel, ze verdienen hier ook een plaatsje voor hun koffie. De koffiebranderij uit Sydney verpakt zijn koffie in prachtige basisverpakkingen met enkele fijnzinnige details die het zo aantrekkelijk maken. Ook de koffie komt weer met de typische uil, de mascotte van Metrio. 

Blijf jij toch liever trouw aan een lekker kopje thee, bekijk dan zeker deze leuke theeverpakkingen.