Virginie trekt aan het kortste eind in Junior MasterChef

donderdag, 1 november, 2012 - 12:34

Voor de eerste proef in deze aflevering, die zich afspeelde in de Oostendse vismijn, werden de kandidaten in twee groepen onderverdeeld. De groep die aangestuurd werd door chef Jens kon Wout en Dagný Rós het meest overtuigen. Hierdoor moest de groep met de grijze schortjes, met chef Dino aan het hoofd, zich daags nadien bewijzen in de Junior MasterChef-keuken.
Dino, Alexander, Andries, Tim, Jarne en Virginie kregen voor deze tweede opdracht de keuze tussen twee mystery boxen: één die Wout had samengesteld en één die Dagný Rós had uitgekozen. Virginie, Andries, Tim en Jarne kozen voor die van Dagný Rós en moesten aan de slag met zeewolf en droge abrikoos. Dino en Alexander werden opgedragen om zich te wagen aan inktvis en lomo ibérique.
Voor de kandidaten die met zeewolf moesten werken, was vooral de gaartijd van de vis een struikelblok terwijl de inktvis voor Dino en Alexander duidelijk minder problematisch was. Ook Virginie had te kampen met dit probleem en werd hier ook op afgerekend. Zij moest dan ook de Junior MasterChef-keuken verlaten.