Week van de Smaak: 6 vegetarische activiteiten

woensdag, 12 november, 2014 - 13:00
vegetarisch

1. Betoverend India in Vlaams-Brabant

De bibliotheek van Roosdaal is tijdens de Week van de Smaak betoverd door de Indiase keuken. De hele week kan je er proeven van kruidige vegetarische Indiase hapjes bereid met biologische producten. De inspiratie voor deze hapjes vonden de bibliotheekmedewerkers in het boek Uit India, van geurige curry’s tot smaakvolle desserts. De regionale recepten uit het boek leren je toveren met lokale producten om zo een hedendaags of traditioneel Indiaas gerecht met vlees, vis of vegetarisch op tafel te zetten. Benieuwd? Ga dan proeven in de bib van Roosdaal en laat je bedwelmen door de Indiase eetcultuur!

Misschien krijg je deze heerlijke citroenrijst wel voorgeschoteld?

 

 

Uit India, van geurige curry's tot smaakvolle desserts, Mahadevan K., Mahadevan S. e.a., Good Cook, 256 p., €29,95

 

2. Vegetarisch koken op vier continenten in Antwerpen

De reisbegeleiders van Karavaan nemen jongeren tussen 16 en 30 jaar tijdens de Week van de Smaak mee op een wereldse smaaktocht. Op het Astridplein kies je uit een (h)eerlijk Aziatisch, Afrikaans, Latijns-Amerikaans of Europees vegetarisch gerecht en ga je samen met de foodie begeleider boodschappen doen op de markt of in een gespecialiseerde winkel. In het Oost West Centrum in Antwerpen bereid je één van de vier gerechten en schuif je nadien gezellig aan het wereldbuffet aan. Verlekker je hier alvast op de Vietnamese lenterolletjes die je tijdens de workshop met Philippe Ng (restaurant Monkey King) kan leren maken.

16 november - 10.30u tot 16u - Astridplein 1, Antwerpen €15 voor leden, €20 voor niet-leden Schrijf hier in.

 

 

3. Vegetarische kookworkshop in West-Vlaanderen

Van keukenleken tot rasechte hobbykoks, iedereen is welkom op deze veggie kookworkshop! In kleine groepjes ontdek je hoe je verrassend uit de vegetarische hoek kan komen. De handige vrouwen van de eigentijdse Femma-organisatie staan je tijdens de workshop bij met raad en daad. Wat de pot zal schaffen? Veel kans op een receptje uit één van vegetarische Femma-kookboeken.

19 november - 19.30u tot 22.15u - De Schakel, Meensesteenweg 713, Rumbeke - € 10,00. Praktische info over het evenement en het inschrijven vind je hier.

 

4. Donderdag Veggiedag diner in Oost-Vlaanderen

Geen zin om zelf aan het werk te gaan tijdens deze smaakweek? Dan kan je in het Gentse restaurant Multatuli lekker lui je voeten onder tafel schuiven voor een driegangenmenu. Als voorgerecht krijg je gegrilde aubergine met Griekse pasta, munt en schorseneer voorgeschoteld. Daarna volgt seitanstoverij met hartige seitan van de Gentse seitanboer De Goede Zaak, geserveerd met onverbeterlijke frietjes. Afsluiten doe je met smeuïge brownie van peer en vanille. Een menu om duimen en vingers bij af te likken!

20 november - 18u tot 23.30u - restaurant Multatuli, Huidevetterskaai 40, Gent €29,7 voor EVA-leden, €33 voor niet-leden. Praktische info over het evenement en hoe in te schrijven vind je hier.

Opgelet: er is slechts plaats voor 40 personen. Is het diner volzet? Bekijk dan de andere veggie initiatieven in Oost-Vlaanderen.

  

5. Vegetarisch van bij ons in Limburg

Tijdens deze workshop leer je een eerlijke, voedzame en vegetarische maaltijd van bij ons bereiden. Met seizoensgebonden groenten van eigen bodem en seitan van de lokale producent Maya, kan deze culinaire activiteit alvast niet stuk. Misschien is deze winterse seitanstoofpot wel één van de gerechtjes op het menu?

21 november - 09.30u tot 13u - Maya seitanmakerij, Heidestraat 2A, Hasselt - €18,00 Praktische info over het evenement en hoe in te schrijven vind je hier.

 

6. Duurzame verbeelding in Zaventem

In het Brusselse kan je dankzij de Gezinsbond vegetarisch aan de slag. Op de laatste dag van de Week van de Smaak bereid je in het ZAVO een bewuste maaltijd zonder vlees. Meer willen de organisatoren er voorlopig niet over kwijt. Spannend veggie dus!

23 november – 10u tot 13u – ZAVO, Hoogstraat 3, Zaventem €8 voor leden, €10 voor niet-leden, €20 per gezin. Inschrijven kan via zaventem.gezinsbond@gmail.com.

 

Meer over de Week van de Smaak? Je ontdekt het hier.