Wie is Rosario, winnaar van The Taste?

dinsdag, 17 december, 2013 - 22:30

 

Rosario Butera is een 27-jarige Brusseleer met Italiaanse roots. In het begin van het porgramma kon hij Wout Bru overtuigen met zijn gekonfijt zuiders tomaatje met tartaar van sardientjes en balsamico van Trebbiano druiven. Een kort interview...


Wat is het verhaal achter jouw selectielepel?

"Het was de eerste keer dat ik het maakte. Ik vond de creativiteit belangrijk en probeerde dan ook om mijn creatieve toets er te laten uitspringen."

Wat is jouw keukengeheim?

"Ik denk het combineren van uiteenlopende smaken."

Wie is jouw favoriete chef?

"Wout Bru"

Heb jij een culinaire droom?

"Een eigen restaurant uitbaten met een zuiderse toets, liefst natuurlijk een Italiaanse."

Is er iets dat jij niet lust?

"Ja, orgaanvlees lust ik echt niet."

Wat is jouw favoriete drankje?

"Een Italiaanse espresso"

Wat vind je het grootste verschil tussen België en Nederland op culinair vlak?

"Belgen kunnen koken." (lacht)

Wat mislukt er altijd als je het klaarmaakt?

"Als er iets mislukt, probeer ik altijd naar een oplossing te zoeken, zodat het de volgende keer niet mislukt."

Wat is jouw favoriete culinaire reisbestemming?

"De Aziatische landen. Het zit er vol van nieuwe smaken en het is eens helemaal iets anders."

Wat zou jouw laatste avondmaal mogen zijn?

"Een gerecht van mijn vrouw"

Wat ga je met de 25 000 euro doen, die jij gewonnen hebt?

"Ik zou graag een eigen zaak beginnen."

 

Benieuwd naar enkele van Rosario zijn recepten?

- Beursje van kwartel met krieken

- Brandade van mosselen