Beursje van kwartel met krieken en Lindemans

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden. 

  2. Kook een halve liter Lindemans kriek op met drie fijngesneden sjalotjes. Laat inkoken met vier eetlepels suiker en wat limoensap. Snij gekonfijte kriekjes in twee en voeg toe aan het bier. Laat verder inkoken. Roer af en toe.

  3. Snij de kop en de vleugels van de kwartels. Kruid met peper en grof zeezout. Kleur ze aan in een hete pan met boter en olijfolie. Begin met de filetkant. Bak ze langs alle kant aan en zet ze dan in de oven.

  4. Maak het slaatje. Doe de scheutjes shiso munt en de kervel in een kom. Snij het witloof fijn en besprenkel met Xeres azijn. Doe wat olijfolie, zout en een draai van de peper in de kom.  

  5. Haal de kwartels uit de oven. Laat even rusten. Zet de oven op 180 graden. 

  6. Haal de kwartels uit de oven. Laat even rusten. Zet de oven op 180 graden. 

  7. Doe een scheutje Xeres azijn in de chutney en zet aan de kant.

  8. Fileer de kwartels. Neem een vel brikdeeg. Leg een lepel chutney zonder jus op de brikdeeg. Snij de filets in drie en plaats ze op de chutney. Breng de kanten van de brikdeeg samen tot een buideltje en sluit met een tandenstoker. Doe wat olijfolie in een schaal en leg de buideltjes erin. Plaats in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 3 à 4 minuten.

  9. Dresseer het bord met wat chutney en jus. Leg er wat sla op. Decoreer met wat grof zeezout en peper. Versier eventueel met affila cress. Haal de buideltjes uit de oven en verwijder de tandenstoker. Plaats het buideltje met de kwartel op het bord. Serveer.

0
Nog geen stemmen

Dit is een recept van Rosario uit The Taste