Wie wordt Junior MasterChef?

maandag, 24 december, 2012 - 14:51

Speciaal voor deze tijd van het jaar baden de kookopdrachten helemaal in de kerstsfeer. Voor iedereen liggen er pakjes onder de kerstboom maar er is er maar één die straks met de trofee Junior MasterChef 2012 naar huis mag. Voor de gelegenheid is iedereen toepasselijk gekleed, ook Wout en Dagny Ros. “Ik zie er misschien wel als een Kerstman uit, maar het is niet de bedoeling dat ik vandaag cadeautjes ga uitdelen”, klinkt het bij de kok.

Er staan de juniors 2 kookuitdagingen te wachten in deze finale, maar eerst worden ze aan een smaaktest onderworpen. Wie kan zoveel mogelijk ingrediënten in een gevulde kalkoen onderscheiden? De winnaar van de smaaktest mag als eerste een souschef kiezen uit de afgevallen juniors voor de eerste kookproef, namelijk oesters op 3 manieren bereiden.

Voor de volgende en beslissende kookproef staan de jonge kooktalenten er opnieuw alleen voor. Binnen het uur moeten ze het perfecte kerstgerecht bereiden. En wanneer die feestelijke maaltijd is bereid en de borden zijn gedresseerd, is de strijd gestreden. Het enige dat Fleur, Dino en Jarne nog kunnen doen is toekijken hoe Wout Bru en Dagný Rós Ásmundsdottir hun gerecht proeven en hoe zij de Junior MasterChef 2012 kiezen.