Wijnkoopgids 2013: de 300 beste wijnen onder de 10 euro

woensdag, 12 december, 2012 - 15:35
wijntips

Onze wijnman Frank is de drijvende kracht achter de trendsettende en nu jubilerende wijnkoopgids “De 300 Beste Wijnen Onder de 10 Euro”. Al 25 edities lang is deze gids de koortsthermometer van onze Belgische wijnmarkt, waarbij jaarlijks duizenden wijnen objectief worden geproefd, afkomstig van bijna 600 wijnhandelaars uit de klein –en groothandel.

Dat proeven gebeurt niet alleen door professionals, maar ook ‘gewone’  consumenten. In de pas verschenen jubileumeditie 2013 bijvoorbeeld werden 3.333 wijnen getoetst- waarvan ook tientallen bubbels - , afkomstig uit 40 landen, allemaal te koop in ons land.

Via deze gids kunnen lezers, of ze nu complete leken zijn, gevorderde amateurs of professionals,  als eerste de nieuwste trends (landen, appellaties, druivenrassen) ontdekken, soms lang voor ze ingeburgerd geraken.

De gids brengt ook een tsunami aan praktische informatie. Naast het proefcommentaar dat ook duidelijk achtergronden over de streek of het domein geeft, worden ook vragen beantwoord als: bij welke gerechten kan deze fles het best gedronken worden? Hoe lang kan ik ze bewaren? Waar kan ik ze kopen? Wordt er ook aan huis geleverd? Kan ik bij de wijnimporteur ook proeven?

De gids bevat daarom  een uitgebreid register met daarin de adressen van honderden wijnimporteurs, verspreid over gans België, en hun geselecteerde wijnen.

Deze gidsenreeks werd ook bekroond als Best Wine Guide in Dutch door de jury van de internationale Gourmand Awards.

Praktische info:

“De 300 Beste Wijnen Onder de 10 euro, editie 2013”
200 blzn.
€ 16,90
ISBN 9789460011733
Verkrijgbaar in de betere boekhandel of via de webwinkel van Uitgeverij Vrijdag
http://www.corporate-communication.cc/uitgeverijvrijdag/nl/productdetail.aspx?id=199

Verdere info: www.classintheglass.eu