Kaastaart met compote van appel en frambozen

Ingrediënten

  • 2 appelen
  • frambozen

Vulling

  • 250 ml melk
  • 14 gr maiszetmeel
  • 30 gr suiker
  • 2 eidooiers
  • 300 gr platte kaas
  • 112 gr eiwit (van 3 eieren)
  • 20 gr suiker

kruimeldeeg

  • 200 gr bloem
  • 75 gr echte boter (koud)
  • 1 el suiker
  • 1 pak zandkoekjes
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Verbrijzel de zandkoekjes en strooi ze in de taartvorm. Zorg ervoor dat de bakbodem goed bedekt is met de crumble.

  2. Meng de maizena en de suiker en doe er een scheutje melk bij om de klonters weg te werken. Voeg er 2 eidooiers en de rest van de melk aan toe. Zet de mengeling aan de kook en roer door tot een gladde massa. Als het pruttelt en schuimt, roer je alles verder door zodat je zeker geen klonters hebt. Doe de platte kaas erbij.

  3. Doe het eiwit en de suiker in een kom en klop op tot een luchtige massa. Doe een eerste deel eiwit in de pot en roer voorzichtig door. Voeg nu de rest van het eiwit erbij en meng tot een homogene massa. De vulling is nu klaar.

  4. Giet de afgewerkte vulling over het kruimeldeeg en zet ze 20 min. in een oven van 180°, verlaag de oven naar 150° en laat nog 10 minuten bakken.

  5. Vet intussen een pot in met wat boter. Schil de appels, snij ze in stukken en laat ze samen met de frambozen aanstoven.

  6. Haal de kaastaart uit de oven en smeer ze in met de rest van de platte kaas. Werk de kaastaart af met poedersuiker en schep er de compote bij.

3.666665

Average: 3.7 (3 stemmen)