Mini-pizza's

Ingrediënten

  • 3 Turkse broden
  • stuk Provlone kaas

voor pizza 3

  • 150 gr groene olijven
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • basilicum
  • 3 el olijfolie
  • rucola
  • geitenkaas

voor pizza 1

  • 1 blik gepelde tomaten (400 gr)
  • zongedroogde tomaten
  • 2 teentjes look
  • 2 el olijfolie
  • 1 droge rode chilipeper
  • ontpitte zwarte olijven
  • chorizo worst

voor pizza 2

  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr geroosterde amandelen
  • 4 el olijfolie
  • 400 gr kikkererwten
  • artisjokhartjes
  • buffelmozzarella
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Pizzasaus 1 Doe de gepelde tomaten, de look, de ontpitte chilipeper, wat zongedroogde tomaten, de olijfolie en twee takjes oregano in een cutter en maal alles fijn.

  2. Pizzasaus 2 Doe de mascarpone, de amandelen, de olijfolie en de gespoelde kikkererwten in een cutter. Kruid met peper en zout en maal alles fijn.Voeg nog wat water toe om een gladde massa te bekomen.

  3. Pizzasaus 3 Snij de ui en een halve courgette in stukken. Doe samen met de olijven, twee takjes basilicum en de olijfolie in een cutter. Kruid met peper en zout en maal alles fijn.

  4. Pizza’s Snij cirkeltjes uit het Turks brood, snij deze doormidden, leg ze op een bakplaat en beleg met de pizzasauzen.Op pizza 1 leg je een paar stukjes fijngesneden zongedroogde tomaat, een drietal zwarte olijven en een paar schijfjes chorizo. Afwerken met twee blaadjes oregano.Op pizza 2 leg je een paar stukjes fijngesneden artisjokhart en twee schijfjes mozarella. Bijkruiden met peper.Op pizza 3 leg je een paar blaadjes basilicum, wat rucola, een paar dunne schijfjes courgette en een sneetje geitenkaas. Bijkruiden met peper.Alle pizza’s royaal bestrooien met geraspte provolone.De pizza’s een tiental minuten bakken in de oven op 180°.

5

Average: 5 (1 stem)