Pizza's met pecannoten en karamelsaus

Ingrediënten

Voor de karamelsaus

  • 180 gr tafelsuiker
  • 75 ml water
  • 150 ml slagroom
  • 40 ml esdoornsiroop
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Voor het deeg : Rol het pizzadeeg uit op een werkvlak. Snijd er met behulp van een omgekeerd dienbord 3 pizzabodems uit. Rol met je vingers een randje aan elke pizzabodem.

  2. Voor de pecannoten: Strooi de pecannoten uit op een bakplaat en zet die 5 tot 8 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Neem de bakplaat uit de oven zodra de pecannoten mooi gekleurd zijn en een heerlijke geur afgeven.

  3. Het bakken: Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de pizza's inclusief randen met suiker. Prik dan met een vork de pizzabodems meerdere malen in, zodat het deeg tijdens het bakken niet teveel zal rijzen. Bak de pizza's 10 tot 15 minuten in een oven op 200°C. Draai de bakplaat minstens één keer tijdens het bakken, zodat de pizza's mooi gelijkmatig gaar worden. Neem de pizza's uit de oven. Laat ze voor het serveren eventjes afkoelen op een draadrooster.

  4. Voor de karamelsaus: Verwarm in een pan de suiker met het water op laag vuur tot het mengsel kastanjebruin van kleur is. Neem de pan van het vuur zodra je een lichte karamelgeur ruikt. Giet er al kloppend met een garde de room en de esdoornsiroop bij.

0
Nog geen stemmen

Zoete pizza's

Recepten
Lene Knuden
Redactie
Graven13
Uitgeverij
Good Cook Publishing
Fotografie
Lene Knuden
ISBN
9789461430649
Kostprijs
8,95€
Aantal pagina's
72 pagina's