Enkele weken terug werd bij SOSPiet een appeltaart met crumble gemaakt. Toen sprak Piet dat je de crumble kon vervangen door stevia en amandelpoeder. Nu is mijn vraag : moet je die ingredienten ook mengen onder de boter en welke verhouding in gr heb je nodig voor de stevia en amandelpoeder? Bedankt voor de reactie
Forums:
- Login om te reageren
Re: appeltaart met crumble
Dat hangt er natuurlijk vanaf welk stevia-produkt je gebruikt. Normaal gezien staat er op de verpakking hoe zoet het produkt is in vergelijking met suiker.
Bij het poeder van "Pure Via", bijvoorbeeld, is 1 lepeltje poeder even zoet als 1 lepeltje suiker maar het weegt wel 10 keer minder dan suiker (0,5g poeder is even zoet als 5g suiker).
Ik heb ook een flesje met stevia-extract en dat is dan weer 10 keer zoeter dan suiker!
Dus... het is niet altijd makkelijk om te zeggen hoeveel stevia je moet gebruiken. Vooral proeven, zou ik zeggen!