Permalink Door nena57bos@hotma... op do, 05/31/2012 - 15:20
Nog even bij vermelden dat je de asperges tijdens het schillen best op een snijplank legt, zodat ze niet breken. Bij asperges uit de supermarkt is het onderste deel van de asperges vaak een beetje uitgedroogd en dat snij je er dan ook beter af (ong. 1cm). Bij superverse asperges (die je zelf gestoken hebt of rechtstreeks bij de boer haalt) hoeft dat niet.
De schillen en die onderste afvalstukjes kan je ook nog eens even afkoken en dat kookvocht bewaren/invriezen om er later lekkere aspergesoep van te maken. Wel niet te lang laten koken, anders wordt het kookvocht bitter!
Re: asperges kuizen en klaarmaken
Re: asperges kuizen en klaarmaken
Nog even bij vermelden dat je de asperges tijdens het schillen best op een snijplank legt, zodat ze niet breken. Bij asperges uit de supermarkt is het onderste deel van de asperges vaak een beetje uitgedroogd en dat snij je er dan ook beter af (ong. 1cm). Bij superverse asperges (die je zelf gestoken hebt of rechtstreeks bij de boer haalt) hoeft dat niet.
De schillen en die onderste afvalstukjes kan je ook nog eens even afkoken en dat kookvocht bewaren/invriezen om er later lekkere aspergesoep van te maken. Wel niet te lang laten koken, anders wordt het kookvocht bitter!
Re: asperges kuizen en klaarmaken
Op onder vermelde site wordt u getoond, dat het schillen van asperges het beste lukt op een omgekeerde kookpot.
http://www.veengle.com/s/Asperges%20schillen.html