Beste, Ik heb onlangs een citroentaart gemaakt volgens onderstaand recept. Helemaal op het einde heb ik de meringue met een spuitzak op de taart gespoten in kleine toefjes en met een brandertje gekleurd. De taart zelf was superlekker maar de meringue was véél te lopend. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de meringue harder is en niet uitloopt bij het snijden van de taart? Dank voor jullie spoedig antwoord. Mireille CITROENTAART MET MERINGUE Ingrediënten voor 1 taart : Voor het deeg : 180g bloem 1 eetlepel suiker 90g boter, in blokjes 1 ei, losgeklopt Voor de vulling : 3 eieren 90g suiker zeste en sap van 2 citroenen 150g zure room Voor de meringue : 3 eiwitten snuifje zout 150g fijne suiker 1 eetlepel maïszetmeel 2 eetlepels bloemsuiker Bereiding : 1. Zeef de bloem en vermeng ze met de suiker en de boterblokjes tot een kruimelig deeg. Kneed het ei erdoor en rol tot een bol. Laat ten minste ½ uur rusten in de koelkast. 2. Rol het deeg uit en bekleed er een taartvorm mee. Bak 15 minuten blind, op 200°C 3. Klop de eieren met de suiker bijna wit. Vermeng met de citroenzeste, citroensap en zure room. Schenk het mengsel op de taartbodem en bak nog 45 minuten in de oven, op 160°C 4. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en werk er beetje bij beetje de fijne suiker door. Vermeng voorzichtig met maïszetmeel. Spatel de meringue op de taart en kleur de taart lichtbruin
- Login om te reageren
Re: Citroentaart
Beste
Je kan misschien eens proberen om de taart met de meringue eventjes in de oven te zetten. Dan zal deze wat harder worden en kan je deze snijden.
Je kan dit recept ook uitproberen:
https://koken.vtm.be/recept/citroentaartjes-met-gebrande-rietsuiker-met-...
In dit recept staat dat je minder eiwitten moet gebruiken en de meringue moet 10 minuutjes in de oven.
Succes!
De Helpende Want
Re: Citroentaart
Heey Mireille!
Meringues moeten redelijk lang in de oven voordat ze niet meer lopen.
Volgens het recept dat ik gebruik moeten meringues 60 minuten bakken in de oven.
Groetjes,
Vicky